Huiswerkbegeleiding Middelbare School

HUISWERKBEGELEIDING 


Werken aan je toekomst in Transvaal en de Schilderswijk valt niet altijd mee. Lastig huiswerk, problemen om een goede stageplek vinden, problemen op school of thuis… Veel jongeren krijgen ermee te maken en een uurtje huiswerkbegeleiding op school of bij een instituut helpt vaak niet genoeg of is te duur.


In het Stagehuis vindt je bij JONG Transvaal | Schilderswijk een gezellige plek waar je vier keer per week terecht kunt voor een kopje thee, een praatje, een rustige werkplek en hulp bij je huiswerk. Je wordt begeleid door (jongeren) coaches uit de buurt, meestal studenten die dezelfde dingen hebben meegemaakt, hebben doorgezet en goed terecht zijn gekomen.


JONG Transvaal | Schilderswijk is een cadeau van Noeroel Islam Moskee en Stek, voor stad en kerk, aan leerlingen van het voortgezet onderwijs in Transvaal en de Schilderswijk. Deze organisaties worden daarbij gesteund door zestien andere Transvaalse organisaties, fondsen en de gemeente Den Haag.

 

JONG Transvaal | Schilderswijk biedt:

- hulp bij je huiswerk
- manieren om beter met stress om te gaan
- workshops in omgaan met social media, een goede richting of vervolgstudie kiezen, beter solliciteren
- een luisterend oor (en hulp) bij problemen op school, stage en thuis
- een plek waar je met jongeren uit verschillende culturen samenwerkt
- een spreekuur voor ouders


Woon je in Transvaal of de Schilderswijk? Ben je tussen de 12 en 18? Zit je op het Voortgezet Onderwijs? Wil je hulp bij het maken van je huiswerk en is de begeleiding op school te duur? Of zoek je een rustige plek waar je na school heen kunt? Dan kun je je opgeven. Houd er wel rekening mee dat we een wachtlijst hebben.