Voorstelling MAN

Theatervoorstelling M.A.N.


De Schilderswijk is onze wijk! Ab, Akram, Mustafa en Yason groeien hier op. Voor de één is het een springplank naar een succesvol leven, voor de ander een zogenaamd kansarme situatie waaraan hij zich niet lijkt te kunnen ontworstelen. Hoe ga je om met de verwachtingen van je familie, je vrienden en mensen van buiten de wijk? Hoe ga je om met het gevaar en de tegenslagen die voortdurend op de loer liggen? Maar vooral: hoe zorg je dat je blijft dromen? 


Het is een vrolijke vriendengroep. Ze kennen de regels van de straat en beschermen elkaar. Maar hoe kun je omgaan met de verleidingen die dit (straat)leven te bieden heeft? Wat gebeurt er als één van jouw vrienden andere keuzes maakt? En wat als je strijdt maar niemand wil het goede in je zien?


M.A.N. is gebaseerd op de realiteit. Het publiek ziet de Schilderswijk als een gezellige plek om op te groeien, maar ook de worsteling van jongens die onder de druk van hoge verwachtingen opgroeien tot mannen. De vraag is wat zij nodig hebben om hun eigen dromen waar te maken. 

Voorstellingen in Theater De Vaillant

Er zijn nieuwe speeldate bekend. Op 3 december (om 17 & 20 uur) en 4 december (om 20 uur) wordt de voorstelling voor een klein publiek gespeeld in Theater De Vaillant.


Wilt u ook de voorstelling zien, dan kan dat op 3 december om 20 uur via de livestream. Registeert u zich hiervoor via:

https://livestreamvoorstellingman.eventbrite.nl


Maatschappelijke impact - cultuurparticipatie jongeren 

Het theaterproject is ontstaan vanuit de School des Levens (proeftuin Maatschappelijke Diensttijd) van Stagehuis Schilderswijk. Jonge mannen uit de Schilderswijk van Den Haag willen met M.A.N. een voorstelling maken over het opgroeien in deze wijk vanuit het perspectief van een man en de rol van andere mannen daarin. Rolmodellen zoals Yassine Abarkane, vrienden uit de buurt , vaders of juist de afwezige vader, broers en meesters op school hebben allemaal invloed op de vorming van deze jongens tot man.


Samen met  Emma Janssen en Hans Lein (regie) vanuit het Rotterdams Wijktheater hebben Ismaïl, Achraf, Mahmut en Amir een jaar lang aan de voorstelling gewerkt. Hun droom is om de voorstelling voor een groot publiek te spelen zodat ook andere jongeren uit de Schilderswijk zien hoe mooi het is om met theater jouw verhaal te brengen. Daarnaast willen zij met de voorstelling het belang van rolmodellen in de opvoeding van jongens in een achterstandswijk laten zien. Zij hopen hiermee een dialoog op gang te brengen hierover zodat er meer oog komt en erkenning wordt gegeven aan de rolmodellen in hun wijk en daarbuiten.


Wilt u de voorstelling boeken voor uw theater of evenement? Of in contact komen met de spelers? Bel of mail dan gerust naar ons.

REGIE:

Emma Janssen


BEGELEIDERS:

Hans Lein (Rotterdams Wijktheater)
Anne-Frieda Neijenhuis (Stagehuis Schilderswijk)
Yassine Abarkane (Stagehuis Schilderswijk)


TECHNIEK:
Robert Jan Schmidt


FOTO’S:
Maryam Touzani


LIVE STREAM:

Eric van Nieuwland


POSTER:
Lyan van Straten

SPELERS:
Achraf Abba
Amir Icar
Ismail Bouyirdane
Mahmut Simsek


FILM:
Henk Leurink (Camera)
Kees v.d. Knaap (Geluid)
Yasin Maddamin (Editor)


SPELERS FILM:
Younes Achahboun
Myra Bodian

Wijkagent Adil


LOCATIE:
Cruyff Court Teniersplantsoen (Den Haag)
Hotel des Indes (Den Haag)
Theater De Vaillant (Den Haag)
Theater Islemunda (Rotterdam)

DIT PROJECT IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Adres: Teniersstraat 13B, 2526 NX Den Haag

Tel: 070 - 318 16 69

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren